Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Arbetslösa journalister bjuds in till speeddejting

Publicerad: 3 mars 2015, 12:48

30 journalister får chansen att speeddejta

Foto: Dan Sjunnesson/Pressbild

En arbetssökande journalist får sex minuter på sig att träffa arbetsgivare från SVT, SR och Mittmedia Kompetens. Speeddejting-initiativet kommer från Arbetsförmedlingen och ska leda till kontakter och sedermera jobb.


Ämnen i artikeln:

SVTArbetsförmedlingenMittmedia

Arbetsförmedlingen Kultur Media Väst i Falun lanserar ett nytt grepp för att hjälpa arbetssökande journalister att utöka sitt kontaktnät. 30 arbetssökande journalister kommer att erbjudas speeddejting i Falun.

Under cirka sex minuter får journalisterna träffa en arbetsgivare och får följaktligen en chans att övertyga Sveriges Television, Sveriges Radio eller bemanningsföretaget Mittmedia Kompetens om sin kompetens. De arbetssökande väljer själva om de vill träffa en, två eller alla tre närvarande arbetsgivare.

– Det ska bli spännande att se hur det här faller ut. För även om det just nu är kärvt i mediebranschen och arbetsgivarna på plats inte har så många tjänster eller uppdrag att erbjuda, kan det svänga fort, säger Ulrica Lönnback, Arbetsförmedlingen Kultur Media i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.