Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Årets avslöjande till Küttim och Josefsson

Publicerad: 20 november 2014, 17:41

Dan Josefsson och Jenny Küttim.

Foto: Magnus Bergström.

Dan Josefsson och Jenny Küttim vann Stora Journalistpriset i kategorin Årets avslöjande. Priset fick de för för boken och tv-dokumentären om Thomas Quick. – Äntligen! Det här visar att en story aldrig kan bli gammal när det finns något nytt att berätta, säger Jenny Küttim vid prisutdelningen.


Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetThomas QuickDan Josefsson

Juryns motivering lyder: "För att de med höjd i berättandet och djup i researchen har tagit sig in i samhällets mest slutna rum och gjort ett stort avslöjande större."

Andra nominerade i kategorin var Uppdrag gransknings Axel Gordh Humlesjö, Henrik Bergsten, Ali Fegan och Kepa Arizala för "En skola för alla" och Christian Holmén, David Baas, Martin Fredriksson och My Vingren för Expressens och Researchgruppens reportage om SD och näthatet.

Förra året vann Uppdrag Granskning med Sven Bergmark, Joachim Dyfvermark och Fredrik Laurin för avslöjandet om Telias mutor i Uzbekistan.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.