Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Årets bloggraket Zara Larsson: ”Det är inte svårt”

Publicerad: 19 september 2014, 10:00

Artisten Zara Larsson utsågs till Årets Bloggraket på Blog Awards igår: - Det var väl inte så mycket motivering egentligen annat än att man sade att jag är trevlig, haha. Men jag brukar ju inte vara rädd för att skriva vad jag tycker, säger hon.


16-åriga Zara Larsson slog igenom i TV4-programmet Talang år 2008 och har gett ut en rad skivor sedan dess.

Hon bloggar även vid sidan av sin artistverksamhet och igår utsågs hon alltså till "Årets Kändisbloggare" och "Årets Bloggraket" i samband med Veckorevyns Blog Awards på Fotografiska i Stockholm under torsdagskvällen.

Hur mycket tid lägger du egentligen på din blogg?
- Det kommer och går, men på senare tid har jag inte lagt lika mycket tid på mitt bloggande, säger Zara Larsson.

Hur mycket tror du att din artistkarriär påverkar att du har utsetts till "Årets bloggraket" eller är du en naturbegåvning?
- Det är inte så svårt att skriva bloggar precis. De priser jag tycker betyder mest är Guldpennan och Opinonsbildaren, men vem som helst skriva det här gjorde jag idag. Jag tror ändå att det som har gjort min blogg stor är att jag är en artist, säger Zara Larsson.

Hon gillar att skriva om ämnen som feminism och rasism.
- Det är bra att kunna göra det eftersom folk lyssnar på mig, säger Zara Larsson.

Hur ser du på att Sverigedemokraterna fick cirka 13 procent av landets röster?
- Det är klart att det är tråkigt, men jag kan ju inte säga emot 13 procent av befolkningen utan det får stå för dem. Det är så man har röstat, säger Zara Larsson.

Hon tänker fortsätta att blogga eftersom hon anser att det ger henne en personlighet gentemot fansen.

- Jag har väldigt lojala fans med tanke på att jag vann priser på Blog Awards och också utsågs till Årets Liveartist. Därför känns det extra bra att kunna släppa en ny platta till dem, säger Zara Larsson.

Hon har inte skrivit dagböcker eller liknande under sin uppväxt.
- Jag har försökt, men jag känner att man inte kan skriva sina innersta tankar och känslor utan att veta om mamma ska snoka runt. Jag står ju ändå för vad jag tycker på min blogg, säger Zara Larsson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.