lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Årets Förnyare” tar ytterligare ett steg

Publicerad: 12 december 2013, 09:14

Foto: Pressbild.

UNT:s kulturchef Lisa Irenius vann pris som ”Årets Förnyare” för projektet ”Kulturjournalistisk ända ut i marginalerna” vid Stora Journalistpriset i november. UNT tar nu nästa steg och drar igång ett experiment där kan följa med konstkritiker på utställningar med hjälp av mobilen.

Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetUNTLisa Irenius

KB

Karl-Johan Byttner


”Med små medel men stor fantasi och uppfinningsrikedom lyckas hon  vitalisera något av det mest konservativa inom journalistiken –  litteraturkritiken.”

Så löd motiveringen till att UNT:s kulturchef Lisa Irenius vann pris som ”Årets Förnyare” då Stora Journalistpriset  gick av stapeln i november.

Kulturintresserade läsare har fått  möjlighet att läsa böcker med litteraturkritiker, men UNT tar nu nästa  steg i arbetet med att skapa en kulturjournalistik som går ”ändå ut i  marginalerna”.

Mobilsajten www.unt.se/konst gör det möjligt att ta  del av konstkritikern Sebastian Johans anteckningar om två  stipendiatutställningar vid Uppsala konstmuseum – ”Stiftelsen Anna Lisa  Thomson till minne” och ”3 finländska stipendiater”.

Kritikern har även antecknat på bilder av konstverken med alltifrån ritningar till pilar.

Den övergripande tanken är att bjuda in läsarna till den kritiska arbetsprocessen.

Utställningarna pågår till den 19 januari.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev