Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Arianna Huffington: ”Det är inte roligt längre Trump”

Publicerad: 8 december 2015, 10:47

Donald Trumps uttalande om att hindra muslimer från att resa in i USA har fått Huffington Post att ompröva sin bevakning av fastighetsmagnatens försök att bli USA:s president.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

I somras tillkännagav nättidningen Huffington Post att man skulle bevaka Donald Trumps presidentkampanj på nöjessidorna, istället för på politikavdelningen. Man motiverade sitt beslut med att hans kampanj mest liknade en cirkus.

Efter Donald Trumps utspel om att stänga USA:s gränser för muslimer har tidningen tänkt om. I en krönika med rubriken: "Angående Trump: Det är inte roligt längre" skriver tidningens chefredaktör Arianna Huffington att hans uttalande ger ammunition åt jihadister och att Donald Trump är en farlig kraft i amerikansk politik.

Under kampanjtiden har Donald Trump vid upprepade tillfällen blivit bortklippt när han kritiserat CNN:s bevakning. I september klargjorde fastighetsmagnaten att han bojkottar Fox News på grund av orättvis behandling. För en dryg vecka sedan ställde han i stället upp i högermannen Alex Jones radioshow som når tre miljoner lyssnare. Den oortodoxa kommunikationsstrategin kan också ses i hans kampanj där han väljer bort traditionell reklam till förmån för merchandise i form av kepsar och t-tröjor.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.