Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Armadillo kan vinna fyra Emmys

Publicerad: 13 juli 2012, 08:15

En av soldaterna i "Armadillo"

Foto: Lars Skree

Den danska dokumentären ”Armadillo” som handlar om livet för en grupp danska ISAF-soldater i Afghanistan har nominerats till fyra Emmyutmärkelser. Filmen väckte stor debatt när den sändes i Sverige under 2011.


Nomineringen sker i kategorin ”Nyheter och dokumentär” och de eventuella utmärkelserna delas i New York den första oktober i år. Ingen dansk dokumentär har någonsin fått så många nomineringar tidigare.

Dokumentären gjordes av filmaren Janus Metz och fotografen Lars Skree som var inbäddade med en dansk-brittisk enhhet på basen ”Armadillo” i den afghanska Helmandprovinsen. Filmen följer de unga danska soldaterna och scenerna från frontlinjen är ibland mycket kontroversiella.

Armadillo har väckt starkt debatt överalt där den har visats, och i Sverige och Danmark följde en diskussion om ländernas engagemang i Afghanistan. Filmen visades i SVT i mars 2011.

Sverige har idag drygt 500 soldater i  Afghanistan.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.