måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Arne häpen över Aftonbladets löpsedel

Publicerad: 17 maj 2011, 10:19

Aftonbladets löpsedel i lördags informerade om att Arne Hegerfors hade kollapsat efter att enbart ha druckit Coca-Cola och ätit bullar. Men storyn var fyra år gammal. – Det kan bli så när det är nyhetstorka, men artikeln var balanserad och välskriven och bra i den allmänna hälsodebatten, även om händelsen med mig var väldigt inaktuell, säger Arne Hegerfors till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetArne Hegerfors

MH

Magnus Helander


Arne Hegerfors. Foto: Resumé.

Arne Hegerfors blev förvånad när han klev in i livsmedelsbutiken i lördags för att köpa mjölk.

Butiksägaren uppmärksammade honom på löpsedeln där det stod att han kollapsat på grund av sin undermåliga kosthållning – Coca-Cola och bullar.

På löpet framgick det inte att kollapsen inträffade för fyra år sedan. Arne Hegerfors har vid flera tillfällen tidigare berättat om sina dåliga kostvanor och kollapsen. Även Aftonbladet skrev om det den gången, våren 2007.

– Jag var med i Malou von Sivers program ”Efter 10”, då diskuterade vi olika saker och då nämnde jag den här kollapsen som alltså inträffade för några år sedan. Programmet sändes för en månad sedan och programmet gick i repris förra veckan.

– Aftonbladets reporter såg reprisen och ringde mig. Jag sa: ”ja, men det där var ju längesen”, men hon (reportern) sa att hon ändå tyckte att det var intressant, säger Arne Hegerfors till Resume.se.

Aftonbladet skickade ut en fotograf som plåtade Arne Hegerfors vid hans motionsslinga på Djurgården.

Arne Hegerfors kunde inte tänka sig att det skulle slås upp så stort. Han blev förvånad över löpsedeln men säger att han inte är upprörd.

– Jag är inte ovan vid det. Tidigare var det ett löp om att jag var svårt sjuk, men det var också en gammal historia och jag var tvungen att ringa min mor och lugna henne.

– Själva artikeln var som sagt välskriven och balanserad, och där framgår det ju att händelsen var gammal även om det inte gör det på öpet. Som ett inlägg i hälsodebatten var artikeln väldigt bra även om händelsen med mig var väldigt inaktuell. Journalisten som skrev artikeln gjorde ett bra jobb.

Efter kollapsen lade Arne Hegerfors om kosten och nu är han piggare och mår bättre än på länge. Han har skrivit ett nytt 13 månaders-kontrakt med Canal Plus över hockey-VM nästa år och jobbar numera halvtid.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev