Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Arrangör besviken över Birros agerande

Publicerad: 26 september 2013, 07:46

Marcus Birro ställde in för att ”hans far var sjuk”. Men i stället var Birro i Italien på fotboll och uteservering.

Foto: Skärmdump från Birros blogg.

(UPPDATERAD) Expressens och Fotbollskanalens skribent Marcus Birro ställde in sin medverkan på ett välgörenhetsevenemang i Varberg för att "hans far var sjuk". Men i stället var han i Italien – på en uteservering och i vip-logen under en Milanmatch och bloggade, twittrade och skrev på Facebook. – Självklart är jag väldigt besviken, säger arrangören för välgörenhetsevenemanget, Rolf Törnblom, till Resumé.


Marcus Birro var inbokad som dragplåster på ett välgörenhetsevenemang i Varbergs kyrka. Tanken var att han skulle tala om William Petzäll, sitt eget missbruk och om Svenska brukarföreningen. Arrangören hade satsat stort och även bokat in en mängd yrkesmusiker och körsångare  –  planeringen hade pågått sedan januari, skriver Hallands Nyheter.

Men Birro dök aldrig upp.

Dagen innan mejlade han arrangören: ”Min pappa har blivit sjuk och ligger på sjukhus men det känns som att jag sviker er.”

Men Birro åkte i stället till Italien och gick på fotboll. I sociala medier finns hans bilder där han sitter på en uteservering i Milano, samt i viprummet på en Milanmatch.

”Bra jobb”, skriver han i inläggen om sin sköna tillvaro.

Birro försvarar sig i ett mejl till Hallands Nyheter:

"Med kort varsel reser jag till Italien för att träffa pappas systrar, mina fastrar för att se om det finns möjlighet för dem att för första gången på fyrtio år (!) komma till Sverige."

Pappan var inte med i Italien.

Arrangören av välgörenhetsevenemanget, Rolf Törnblom, är väldigt besviken. Det var en väldigt viktig kväll med insamling till brukarföreningen.

–      Vi hade förberett det här ett halvår och bokat in 100 personer som skulle medverka. Jag vill inte tro att han ljuger, men det blev självklart en väldig besvikelse, inte minst i publiken, säger Rolf Törnblom till Resumé.

Marcus Birro menar att sakerna inte hänger ihop och att det hela är ett missförstånd. Enligt Birro gjorde han detta i samförstånd med arrangören i Varberg.

– Det har skenat iväg fullständigt. Jag erbjöd mig att komma utan ersättning till Varberg för att under 3 minuter läsa en text om William Petzäll. Jag är i kontakt med hans mamma.

– Min pappa är sjuk och har i perioder varit på sjukhus.

Med  anledning av det, och med anledning av hög arbetsbelastning (två böcker  ska vara färdigskrivna om två veckor) så beslutades det i samförstånd med arrangör Rolf Törnblom och Annika Petzäll att Annika skulle läsa  min text. Så skedde också, säger Marcus Birro.

– De  tre minuterna jag tvingades ställa in skulle ske i lördags. I söndags  klockan 20 arbetade jag med Club Calcio i TV4 på plats i San Siro.

De två sakerna har alltså inte med varandra att göra.

Även om jag hunnit, orkat läsa min text hade jag arbetat i Milano på söndags kvällen.

Till Hallands Nyheter skriver du att du med kort varsel ålkt till släkten i Italien. Till oss säger du att du åkte för att jobba med TV4. Kan du utveckla?
– Eftersom vi kon överens om att jag inte skulle komma tre minuter utan en  längre tid senare i höst, vilket framgår av mejl jag skickade, beslutade  jag att åka till Italien på lördagen istället för söndag, bland annat  för försöka hinna träffa släkt och bland annat tala om min pappas  hälsotillstånd. Jag är mycket illa berörd av allt detta.

Marcus Birro har lovat att ställa upp senare under hösten för arrangören i Varberg.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.