Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Åsa Romson kölhalas”

Publicerad: 29 oktober 2014, 07:02

Eva Franchell menar att Åsa Romson mobbas i media för att hon är kvinna.

Foto: Aftonbladet och Miljöpartiet.

Aftonbladets ledarskribent Eva Franchell menar att medierna mobbar Åsa Romson för att hon är kvinna. Håkan Juholt kritiserar Daniel Suhonen i skarpa ordalag och Norra Skåne förlikas med sparkade grävreportern Berit Önell. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

”Romson mobbas av medierna”
Aftonbladets ledarskribent Eva Franchell menar att Åsa Romson är det senaste exemplet i raden av kvinnliga politiker som mobbas i medierna. Franchell menar att Romson får ta stryck för saker som hon inte är hennes fel – bara för att hon är kvinna.
”Grattis Åsa, du har tagit över Mona Sahlins fallna mantel!”, skriver Franchell på ledarplats i dag. Hon menar att Romson kölhalas av medierna som krystar fram vinklar.
”Även Åsa Romson ska givetvis ­granskas, men det är hennes politik som ska ana­lyseras. Inte vad några män i hennes omgivning gjorde när hon inte såg på”, skriver Eva Franchell.

Juholt till motattack mot Suhonens bok

Tidigare S-ledaren Håkan Juholt kommenterar nu Daniel Suhonens bok ”Partiledaren som klev in i kylan”. Juholt menar att Suhonen har brutit ett förtroende.
Aftonbladet Kultur skriver Juholt:
"Det är en smärtsam bok att läsa - för mitt parti i allmänhet och för mig i synnerhet. Författaren tar sig friheter. Hans syn på sig själv och sin uppgift gör det möjligt för honom att passera gränser, otänkbara för mig".

Förlikning mellan Norra Skåne och Berit Önell
Hon fick sparken för att hon granskat lokala politiker för hårt. Nu har Norra Skåne nått en förlikning med kickade grävreportern Berit Önell.
– Medlemmen slutar och får en ekonomisk ersättning. Därmed drar vi tillbaka våra skadeståndskrav, säger Johannes Isaksson, förhandlingschef för Journalistförbundet, till Ekot.

Sjukhussåpa till hovrätten
En döende man filmades av TV3 på Akademiska sjukhuset i Uppsala för realityserien ”Sjukhuset”. Familjen upprördes över att det sändes och krävde landstinget på 375 000 kronor, men förlorade i Tingsrätten. Nu går fallet till hovrätten, skriver UNT,

”Fejkad pr blir vanligare och mer extremt”
Jesper Falkheimer, professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet, hävdar att vi kommer att få se mer fejkartade pr-kupper i framtiden.
– Samtidigt som vi ser att den traditionella reklamen har rätt stora problem med att nå fram till sina målgrupper så börjar man arbeta med nygamla metoder. Då blir den här typen av PR, om man ska kalla det för det, en sån form, säger han till SR.

Google utvecklar vapen mot cancer
Googles experimentavdelning Google X håller på med ett projekt där man med hjälp av nanopartiklar ska kunna upptäcka cancer. Google uppger att en produkt finns klar tidigast om fem år, skriver Wall Street Journal (Omni).

Com Hem under press från kunderna
Klagomål mot Com Hem har dubblerats på ett år och nu uppger nästan var tredje kund att de har klagat på sin box-tjänst, enligt senaste rapporten från Svenskt Kvalitetsindex, skriver SvD. Klagomålen ökar framför allt på digital-tv-marknaden som även är under press från strömmade medier.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.