Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Åsa Severed blir börs-vd

Publicerad: 6 februari 2013, 07:54

Åsa Severed.

Foto: Linus Hallsenius/TV4.

Åsa Severed tvingades lämna jobbet som vd för TV4 Sverige efter en större omorganisation. Nu har hon klart med nytt jobb – som vd för tryckerikoncernen Elanders verksamhet i Sverige.


Ämnen i artikeln:

TV4

Det var i höstas som Åsa Severed tvingades lämna TV4 efter en större omorganisation. Hennes affärsområde – TV4 Sverige – lades i praktiken ned efter att lokal-tv-försäljningen slogs ihop med den nationella försäljningen under Casten Almqvists ledning.

Nu har hon klart med nytt jobb. Enligt ett pressmeddelande tar hon över vd-posten på tryckerikoncernen Elanders svenska verksamhet. Hon går även in i bolagets koncernledning.

Utöver Elanders svenska verksamhet kommer Severed även att ansvara för Elanders polska verksamhet. Tillsammans svarar dessa enheter i dag för lite mer än en tredjedel av Elanderskoncernens totala omsättning.
– Jag ser med stor tillförsikt fram emot att få leda Elanders svenska och polska verksamhet. Att branschen är under stor förändring och har sina utmaningar, är jag väl medveten om och det gör att jag hyser stor ödmjukhet inför uppdraget, samtidigt som det känns mycket spännande och stimulerande, kommenterar Åsa Severed.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.