måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aschberg: ”Det får vara slut på daltandet”

Publicerad: 3 april 2014, 09:40

Robert Aschberg.

Frilansjournalisten och författaren Malin Engelbrektsson attackerar TV3-programmet ”Trolljägarna” med programledaren Robert Aschberg och menar att det förskönar mobbning. Robert Ascherg tycker att det är rent struntprat.

Ämnen i artikeln:

TrolljägarnaTV3Robert Aschberg

KB

Karl-Johan Byttner


Malin Engelbrektsson anser att TV3 gör mobbning till något för enkelt  och bara hjälper sådana som är extra utsatta genom juridikinstitutet.  Hon anser att problemet är så mycket större än så och vänder sig också  emot att man bara jagar troll.

"Varför ska "Trolljägarna" bara konfrontera  nättroll? Förmodlingen för att att internet är en plats där mycket  kränkningar förekommer. Men mobbning sker inte bara på nätet, det sker  minst lika mycket i verkligheten: på varenda skolgård i hela Sverige, på  fritidsgårdarna, på fritiden – ja, överallt.", skriver hon,

Robert Aschberg ställer sig minst sagt frågande till kritiken:
–  Vi har fem tv-program till vårt förfogande. Vi är väl inte så dumma i  huvudet att vi tror att vi ska kunna stoppa allt näthat och mobbning med  fem tv-program, säger han.

Han tycker snarare att hon ska ägna sin  energi åt att försöka göra något själv i stället för att kritisera  personer som ändå försöker göra en insats.

Vad vill ni åstadkomma med programmet Trolljägarna?
–  Det är oerhört enkelt. Myndigheter och organisationer som  tillhandahåller internettjänster vill sopa problemet med nätmobbning under mattan. Jag  säger häng ut kräken och då blir folk förfärade, säger Robert Aschberg.

Han tycker att det hela är obegripligt.

Det  vill säga om man på gatan hotar med att döda någon blir det en stor  sak, medan folk hela tiden gör det på nätet och ingen agerar, resonerar  Robert Ashberg.

– Vi kan inte hjälpa hela världen, men vi kan dra ett  litet strå till stacken och lyfta frågan så att myndigheter och  liknande agerar. Det får vara slut på daltandet nu, säger han.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev