Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aschberg nekas prövning för tipsmiljonerna

Publicerad: 28 april 2014, 13:47

Robert Aschberg.

Foto: Frida Flakstad/Carina Jäderstr.

Journalisten och tv-profilen Robert Aschberg nekas prövning i Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) om avdrag för de tipspengar han betalat den så kallade "Solvallakungen".


Ämnen i artikeln:

Robert Aschberg

Drygt 19 miljoner kronor betalade Robert Aschberg till Solvallakungen mellan 1998-2003. Anledningen ska vara att tv-profilen ville åt uppgifter.  

Mannen avled och Robert Aschberg gick miste om både scoopet och pengarna. Men då tv-profilen själv hävdar att betalningen var en del av hans journalistiska verksamhet, vill han kunna göra avdrag på utbetalningen.  

Tidigare har Robert Aschberg fått nej av förvaltningsrätten, kammarrätten och nu nekas han alltså prövning i Högsta förvaltningsdomstolen, som beslutar att kammarrättens beslut står fast.

I en Aftonbladet-artikel från 2004 med rubriken ”Han blåste mig på 19 miljoner” framgår det hur Robert Aschberg fördes bakom ljuset.

Han skriver bland annat:
”Det hör inte till rutinerna att man ber om utdrag ur kriminalregistret innan man träffar en tipsare. Men i dag finns det 19 320 000 skäl till att jag borde ha kontrollerat Tore Ferdinand Pettersson bättre”.

I artikeln framgår  att ”Solvallakungen” hävdade att han hade utsatts för utpressning av ett ”känt motorcykelgäng” samt andra kriminella, bland annat den så kallade ”Gudfadern” och att han hade en massa dokumentation.

Allt visade sig vara en bluff.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Robert Aschberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.