Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Aspiro vill ha in 100 miljoner

Publicerad: 29 juni 2012, 06:29

Schibsted-ägda Aspiro stuvade nyligen om i ledningen och vd Gunnar Sellaeg går vid årsskiftet tillsammans med finansdirektören Peter Tonstad. Bolaget genomför nu också en nyemission på 100 miljoner kronor. Syftet är att kunna finansiera en kraftig expansion.


Ämnen i artikeln:

AspiroSchibstedWimp

Den Schibsted-ägda Spotify-utmanaren Aspiro ser ljust på framtiden.  Bolaget hade en 147-procent tillväxt inom affärsområdet Music under  2011.

Aspiro har också ingått avtal med norska Canal Digital under det  gångna året, vilket innebär att musiktjänsten Wimp blev en del av  tv-abonnemanget och därmed tillgänglig för hela 700 000 kunder. Aspiro  har också introducerat Wimp på den tyska marknaden och förbereder en  liknande lansering i Holland.

Företaget har också meddelat att dess nuvarande vd Gunnar Sellaeg och finansdirektören Peter Tonstad lämnar bolaget vid årsskiftet. Detta eftersom man strukturerar om  affärsområdena Music och TV, där den sistnämndas betydelse minskar och då minskar också deras ansvarsområden.

Ledningen och styrelsen bedömer nu också att Aspiros nuvarande  finansiella tillgångar inte räcker för att kunna utveckla bolagets fulla  potential. Styrelsen har därför fattat beslut om att genomföra en  företrädesemission där planen är att bolaget ska få in 100 miljoner.

Den största aktieägaren, Streaming Media, har åtagit sig att teckna  sin pro rata-andel, vilket motsvarar 74 procent av företrädesemission.

Styrelsen konstaterar följande:
"Det är styrelsens uppfattning att  Aspiro med nuvarande strategi och pågående aktiviteter i kombination  med en kapitalanskaffning kommer gynna Bolagets ägare och skapa  förutsättningar för den lönsamhetspotential som Bolaget besitter."

Teckningstiden för emissionen löper från och med den 20 augusti 2012 till och med den 3 september 2012.

För att kunna klubba igenom emissionen håller Aspiro en extrainsatt bolagsstämma den 13 augusti.

Pareto Öhman är finansiell rådgivare och Mannheimer Swartling är  juridisk rådgivare till Aspiro i samband med företrädesemissionen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

AspiroSchibstedWimp

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.