torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Asylboenden i brand hyllas på rasistsajter

Publicerad: 20 oktober 2015, 06:07

Foto: Colourbox.

Den senaste tidens bränder uppmuntras på främlingsfientliga sajter, så går Apple Music och Bengt Magnusson gjorde comeback i rutan. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Bengt MagnussonFacebookSVTTV4Apple Music

FT

Fredrik Thambert


Asylboenden i brand hyllas på rasistsajter
Den senaste tiden har det brunnit på flera asylboenden runt om i Sverige. Senast i natt då en storbrand bröt ut på ett boende i Munkedals kommun. Bränderna har väckt bestörtning och ilska bland politiker och kommentatorer i de etablerade medierna. Men i kommentarerna på de främlingsfientliga sajterna är tonläget ett helt annant, rapporterar SVT. "Härligt att se", "Mycket glädjande" och "Äntligen", är några typiska reaktioner på de senaste veckornas bränder. Historikern Helene Lööw, forskare på nazism och högerextremism, menar att ryktesspridningen går snabbare nu med de digitala kanalerna.
– Då spreds rykten från mun till mun. Nu kan du snabbt skapa opinion mot förläggningar, säger Lööw i en intervju i måndagens Aktuellt.

Så går Apple Music
Av Apple Musics totalt cirka 15 miljoner användare är 6,5 miljoner betalande medan 8,5 miljoner är gratisanvändare. Det meddelade vd Tim Cook på ett evenemang under gårdagen som arrangerades av Wall Street Journal. Siffran anses vara imponerande eftersom ungefär hälften av de 11 miljoner användare man hade i augusti har konversterats till betalande kunder, skriver Techcrunch. Spotify har i dagsläget cirka 20 miljoner betalande användare.

Bengt Magnussons comeback i rutan
Igår kväll gjorde Bengt Magnusson comeback som nyhetsankare i TV4 efter en längre tids frånvaro. Orsaken är att han drabbades testikelcancer, vilken han friskförklarades från i somras.
"Kolla vilken hjälte som äntligen är tillbaka! Underbart att ha Bengt Magnusson åter vid rodret i Nyheterna! Just nu repar han inför sin första 19-sändning efter att ha varit sjukskriven en lång tid. Hälsa honom välkommen tillbaka", skrev TV4 på Instagram enligt Nöjesbladet.
Själv var han inte helt nöjd med sin första sändning.
– Det var lite ringrostigt men det funkade så det var härligt, säger han till Nöjesbladet.

Vill förbjuda foton på olycksplatser
Alarm Ambulansförbundet vill göra det förbjudet att olovligen fotografera vid olycksplatser. De upplever att människor har blivit allt mer närgångna och använder sina mobiltelefoner för att ta bilder.
– Någonting har blivit skruvat. Man ska inte ta bilder på människor som sitter fastklämda i bilar eller hoppat från en bro eller så. Det är djupt oetiskt, precis som när folk tar bilder i stället för att hjälpa till, säger förbundets ordförande Henrik Johansson till TT.

Den föreslagna skärpta lagen kommer i målkonflikt med journalisters arbete medger han, men understryker att det stora problemet är allmänheten.

Tyskland utreder Facebook för hets mot folkgrupp
I somras riktade Tyskland skarp kritik mot Facebook för deras oförmåga att rensa upp bland rasistiska kommentarare. Nu utreder tyska åklagare tre Facebook-chefer för att ha misslyckats med att radera rasitiska tillmälen.
– Utredningen handlar om hets mot folkgrupp, bekräftar åklagare baserade i Hamburg till AFP.

Oprah Winfrey köper in sig i Viktväktarna
Mediemogulen Oprah Winfrey har köpt 10 procent av aktierna i Viktväktarna. Affären är ett led i ett femårigt samarbete vilket offentliggjordes igår. Och reaktionen lät inte vänta på sig. På en dag steg kursen med över 100 procent, skriver Marketwatch.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev