Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Åtalad chef lämnar Schibsted

Publicerad: 16 februari 2011, 13:55

Pontus Gustafsson lämnar koncernen efter en time out under hösten. Nu startar han egen verksamhet i Örebro.


Ämnen i artikeln:

Pontus Gustafsson

Pontus Gustafsson. Foto: Erik Esbjörnsson.

Han har en lång karriär bakom sig inom Schibsted. Bland annat som annonschef och försäljningsdirektör på Aftonbladet, vd på PunktSE och som tf. vd på Aftonbladet. Sedan i höstas har han haft time out från sin anställning.

Anledningen är att han är åtalad för hot mot tjänsteman efter en kväll på krogen förra året i Örebro. Enligt åtalet ska Pontus Gustafsson ha dödshotat polisen som skulle vistera honom efter att han gripits.

Pontus Gustafsson var också anmäld för att ha skallat en dörrvakt, men den anmälan drogs senare tillbaka.

– Det här halvåret har gett mig möjlighet att reflektera över ett och annat, säger Pontus Gustafsson. Bland annat har jag kommit fram till att närheten till familjen och vännerna i Örebro betyder oerhört mycket för mig, säger han nu i ett pressmeddelande.

Schibsted Sveriges koncernchef Raoul Grünthal:

– Pontus entrepenöranda och starka personlighet har starkt bidragit till Schibsteds svenska framgångar. Jag har naturligtvis respekt för hans beslut som innebär att han nu kommer närmare sina anhöriga.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Pontus Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.