Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Atlas förlag fick sin första Nobelpristagare

Publicerad: 10 oktober 2013, 12:05

Alice Munro

Foto: Pressbild

Glädjen står högt i tak på Atlas förlag som i dag fått sin första Nobelpristagare i form av Alice Munro


Ämnen i artikeln:

Nobelpriset

– Det här är helt fantastiskt, säger Ann-Louise Gustavsson, pr- och marknadschef på Atlas förlag. Vi har hoppats så länge, men i år tänkte vi att: nej, det blir inget i år heller, så vi har inte förberett oss över huvud taget.

Atlas förlag har get ut fem av Alice Munros böcker, två egna och tre återutgivningar. Nu har förlaget blivit tvugna att rivstarta och beställa tryckning av alla fem.

– Vi har kallat in en kille som är föräldraledig som håller på att kontakta tryckerierna just nu, säger Ann-Louise Gustavsson. Och det är massor med människor här som jag inte har en aning om vad de vill.

Alice Munro har en stadig läsekrets i Sverige även om hon inte tillhör de verkliga storsäljarna. Men nu har Atlas förlag stora förhoppningar på "Brinnande livet", som enligt Munro själv är hennes sista bok.

– Vi är så glada här, säger Ann-Louise Gustavsson. Jag hoppas att många fler kommer att läsa henne och upptäcka vilken underbar författare hon är.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Nobelpriset

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.