Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Att surfa in på Resume.se är som att surfa in på en porrsajt"

Publicerad: 9 februari 2011, 12:12

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar raljerar med Resumés journalistik. ”En guilty pleasure”, säger Fredrik Wikingsson som motvilligt är en filitig besökare på sajten. – Efter att jag varit inne på Resumés sajt känner jag skam. Jag våldtäktsduschar och skriker ut min ångest, säger Fredrik Wikingsson.


Ämnen i artikeln:

Fredrik WikingssonResume.seFilip Hammar

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. FOTO: Olle Sporrong/Expressen/Scanpix.

I förra veckan raljerade humorduon Filip och Fredrik på sin podcast på Aftonbladet.se om Resumés journalistik. ”Det är som att porrsurfa, man måste rensa historiken”, sa dom då. Fredrik Wikingsson besöker själv sajten 4-5 gånger per dag. Han riktar sig mot den lilla sociala värld som Resumé bevakar.

– Det finns något skamligt över navelskådningskulturen. Men det är djupt mänskligt, säger Fredrik Wikingsson.

Fredrik Wikingsson tror många mediemänniskor med honom har samma förhållande till Resumé. ”En guilty pleasure” – som man älskar i smyg och synd.

– Det är ungefär samma skam som när mamma kom in på pojkrummet när jag var 14 och undrade varför jag hade så mycket toapapper i papperskorgen. Man känner sig som en fruktansvärd människa. Det är precis som onani, berättar Fredrik Wikingsson.

Skammen är genomgående i Fredrik Wikingssons berättelse om sina Resumévanor.

– När jag varit inne på sajten känner jag att jag vill stoppa ett avgasrör i käften och gasa ihjäl mig, säger Fredrik Wikingsson.

Han tror att upplevelsen av Resumé är annorlunda för folk utanför Mediesveriges epicentrum.

– För en lantis är det nog inte lika infekterat. Då hade man nog sluppit skamkänslorna. För dom är det bara en njutning.

Är inte Filip och Fredrik en guillty pleasure?
– Självklart. Fast vi är nog bara guilty.

Är det något specifikt i Resumés journalistik som ni är kritiska mot?
Det är väl egentligen bara ”Scorett-gate”. Att vinjettera något så trivialt som Marcus Schenkenberg och Carolina Gynning är med i Scoretts kampanj som ett avslöjande är en varningssignal. Viggo kanske borde se över sin struktur.

HJÄLP OSS ATT BLI BÄTTRE!

Resume.se uppskattar om ni läsare har synpunkter på vår journalistik. Kom gärna med kritik och konstruktiva förslag och hjälp oss bli bättre! Mejla till magnus.helander@resume.se.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.