Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Attacker i Kairo – då festar chefen i Barcelona

Publicerad: 7 februari 2011, 13:02

Medan Aftonbladets team upplever skräckdygn i Kairo är Aftonbladets chefredaktör Jan Helin på säljfest i Barcelona. – Det är inte okomplicerat, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetEgyptenJan Helin

Jan Helin, chefredaktör Aftonbladet. Foto: Resumé.

Sedan igår kväll befinner sig Aftonbladets chefer på Schibsted Sales Awards i Barcelona.

Ikväll väntar prisutdelning och fest, medan Aftonbladets reportrar befinner sig i våldets Kairo, där hatet nu riktar sig mot västerländska journalister. I onsdags greps Aftonbladets team i Kairo. Reportern Karin Östman och fotografen Krister Hansson hölls fångna i flera timmar innan dom släpptes.

– Det är inte okomplicerat. Jag är kluven på ett känslomässigt plan. Men vi har två verksamheter som måste leva. Både journalistiken och säljsidan, säger Jan Helin från Barcelona.

På lördag hoppas Jan Helin komma hem till Stockholm med säljpriser från Schibsted-festen där runt 500 medarbetare kalasar. Jan Helin medger att situationen är komplicerad och att hans år som reporter frestar honom att åka till Egypten.

– Jag är reporter i grunden och hade gärna varit på plats när historia skrivs. Reportergenen vaknar. Men vi har erfarna journalister nere som inte är lika ringrostiga som jag, säger Jan Helin och poängterar att tidningen arbetar med att stötta sitt team i Egypten så mycket som möjligt.

I dag skickar Aftonbladet ner ett nytt team för att avlösa Krister Hansson och Karin Östman.

Säljfesten arrangeras eftersom den norska mediekoncenen uppnått sitt mål med 100 000 kundbesök under 2010. Aftonbladet och säljchefen Anders Berglund är nominerade i tre kategorier.

Hur många kommer att vara nyktra ikväll?

– Jag räknar med att folk kommer festa. Det återstår att se.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetEgyptenJan Helin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.