Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Avbryter semestern mitt i stormen – Annie Lööf möter pressen

Publicerad: 10 januari 2013, 13:52

Annie Lööf

Foto: Pressbild från Riksdagen

I dag kom Annie Lööf hem efter semestern i Thailand. På kort varsel väljer Centerpartiet att bjuda in pressen för att ställa frågor till partiledaren.
– Det är ett stort tryck just nu, säger Kenneth Hultgren, partiets pressekreterare.


Ämnen i artikeln:

Annie LööfCenterpartiet

I tisdags genomförde SVT en kartläggning som visade att majoriteten av Centerpartiets partidistrikt motsätter sig partistyrelsens förslag till ett nytt idéprogram. I går publicerade C-toppen och statsrådet Anna-Karin Hatt en debattaritikel i flera tidningar där hon kritiserar flera punkter i förslaget.

Detta trots en överenskommelse om att partiledningen inte skulle kommentera idéprogrammet i media. I går beskrev Anna-Karin Hatt situationen för sin partiledare och förre rival om partiledarposten i en intervju med Expressen:

– Alla kan se att Annie har uppförsbacke just nu, sa hon till tidningen.

Vid ettiden i dag gick Centerpartiet ut i ett brett pressmeddelande där man bjuder in pressen till frågestund med Annie Lööf klockan 16.00. Partiledaren avbryter därmed sin semester i Thailand, enligt Expressen sker det efter påtryckningar från partiet.

– Det är ett stort tryck från media just nu och det är många som är intresserade av att ställa frågor till Annie Lööf. Vi ser det som ett tillfälle för pressen att möta henne när hon kommit hem från Sverige, säger Centerpartiets pressekreterare Kenneth Hultgren till Resumé och fortsätter:

– Det stora medietrycket kommer av det intresse som har skapats efter idédebatten.

Kenneth Hultgren vill inte gå djupare in på den splittrade mediebilden av partiet, men anser att rubrikerna är överdimensionerade.
– Jag kan inte recensera bevakningen. Jag kan bara konstatera att förslaget till nytt idéprogram som mer än 10 000 partimedlemmar varit med och lagt fram till partistyrelsen  och som sedan vissa företrädare bemöter har beskrivits som ett uppror. Vi har en demokratisk process och starkt lokalt sälvstyre i partiet. Bevakningen av konflikten i partiet saknar proportioner.

Det har varit ett tufft år för Annie Lööf i sommras avslöjade DN festnotorna på flera av de departement näringsministern är ansvarig för och hennes tid på posten har kantats av sjunkande siffror i opinionen.

Hur pressad är Annie Lööf just nu?
– Det är alltid höga förväntningar på en partiledare. Den senaste tiden har den mediala bevakningen blivit intensivare och telefonen har ringt mer än normalt.

Vad har ni för strategi med att möta pressen i dag?
– Det är helt styrt av intresset från media. Det finns ingen klurigare strategi än så.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Annie LööfCenterpartiet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.