Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Avgörandet närmar sig – Stampen saknar svar från fordringsägarna

Publicerad: 26 juli 2016, 14:43

Vd Martin Alsander och huvudägare Peter Hjörne i Uppdrag Granskning.

Foto: SVT

Fyra veckor återstår av Stampens rekonstruktionsperiod, men ännu saknas yttranden från ett stort antal fordringsägare. Bland annat Skatteverket.


Ämnen i artikeln:

StampenPeter HjörneKrisMartin AlsanderHampus Knutsson

Stampen hade begärt besked om ackordserbjudandet, som lades fram i juni, senast i måndags. Men ännu återstår svar. Skatteverket är en av de som krävt mer information innan de tar ställning, på grund av skuldberget på en halv miljard kronor.

– Rekonstruktören är inte riktigt färdig ännu med allt som ska vara framtaget till ett ackordsförslag. Skatteverket inväntar de uppgifterna innan vi säger någonting, säger Ingela Johansson, handläggare på Skatteverket, till TT.

Det kan bli avgörande för Stampen att visa att de kan överleva efter ackordet, genom bland annat en avsiktsförklaring från nya ägare.

Rekonstruktören Christian Andersch planerar senare i veckan att gå ut med påminnelser till alla fordringsägare som inte svarat. Han måste då få stöd från ägare till minst 40 procent av fordringarna.

Enligt Hampus Knutsson, kommunikationschef på Stampen, finns dialoger med flera möjliga investerare.

– De som vi för diskussioner med är olika aktörer som tror på och vill satsa på att investera i verksamheten, säger han till TT.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.