Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Avhopp från Expressen TV

Publicerad: 19 december 2016, 12:18

Bella Levy, tv-chef på Expressen

Fyra medarbetare lämnar Expressen TV. Bland dem teknikchefen John Samuelsson.


Ämnen i artikeln:

Bella Levy

Resumé i flera artiklar under hösten rapporterat om det interna missnöjet på Expressen TV. Nu lämnar fyra medarbetare den påkostade satsningen.

John Samuelsson värvades från SBS och Kanal 5 i London 2013 i rollen som teknikansvarig. I uppbyggnaden av Expressens tv-verksamhet har han haft en nyckelroll med sin erfarenhet av tv-mediet. Vid årsskiftet går han över till Teracom där han kommer att vara med och utveckla ett nytt affärsområde.

– Det har varit en spännande resa att bygga upp det här från start. Men jag fick ett intressant erbjudande och har arbetat på Expressen i snart fyra år. Det har varit en kul tid.

– Jag har framförallt bidragit med min erfarenhet kring tv-mediet

Vad är Expressen TV:s största utmaning framåt som du ser det?
– Att sätta ett nytt konsumentbeteende och bli den primära nyhetskällan genom att bygga plattformen vidare.

LÄS MER: Interna kritiken mot Expressen TV: "Situationen är ohållbar"
LÄS MER: Frågetecken kring Expressens tittarsiffror
LÄS MER: Expresen tappar 100 Mkr

Andra som har lämnat är reportern Evelina Dahlberg och programledaren Celinda Andersson som går till SVT samt reportern Joanna Wåhlstedt som går till Aftonbladet.

I mejlkorrespondens med Resumé skriver tv-chef Bella Levy följande om hur kvällstidningen ska göra för att behålla folk till den expansiva satsningen på tv:

– Det blir helt missvisande när ni frågar om "avhopp", när det handlar om en normal personalomsättning givet att vi för ett år sedan rekryterade hela 40 medarbetare inom bara någon månad och, förstås, då visste att det här med "framtidens nyhets-tv" skulle ställa stora krav på högt tempo, förändringsbenägenhet och ett helt nytt sätt att göra tv som skulle vara utvecklande men kanske inte passa alla. Bara under 2016 har vi fastanställt 13 personer på Expressen TV, som i dag utgörs av drygt 60 personer.

– Under året som gått har tv-tittandet ökat dramatiskt, förra veckan ökade desktop-tv med 59 procent och mobil-tv med 130 procent, och flera medarbetare har därför erbjudits fina jobb på andra redaktioner samtidigt som vi anställt ytterligare andra, senast reportern Caroline Larsson och programledaren Tess Ulander. Vi ser ingen dramatik i detta, vi kommer fortsätta att optimera organisationen och därför kommer det – hoppas vi – att fortsätta vara en stor rörlighet både internt och externt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Bella Levy

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.