Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Avpixlat ansöker om utgivningsbevis

Publicerad: 26 mars 2014, 08:01

Avpixlat har nu ansökt om utgivningsbevis hos Myndigheten för radio och tv. Det skriver nyhetsbrevet Mediatrender i dag.


Ansökan inkom den 24 mars. Genom att ansöka om utgivningsbevis för webbsajten, kommer Avpixlat att skyddas av Yttrandefrihetsgrundlagen. Utgivare blir Mats Dagerlind, som är krönikör och talesperson för sajten.

Avpixlat är närstående Sverigedemokraterna – även om man inte har något formellt samarbete – och har sedan starten 2011 uppmärksammats gång på gång för sina hatiska och främlingsfientliga läsarkommentarer. Bland annat hängde Expressen ut några av näthatarna – en publicering som efter en anmälan nu är ett fall för JK.

Hittills har Avpixlat återkommande gånger fått kritik för att man saknar utgivningsbevis, ansvarig utgivare och heller inte offentliggör namnen på redaktionsmedlemmarna. Mats Dagerlind säger till Mediatrender att den upprepade kritiken är ett av skälen till att Avpixlat nu ansöker om utgivningsbevis.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.