Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Avpixlat polisanmäls

Publicerad: 11 juni 2014, 07:25

Nyligen fick Avpixlat sin ansökan om utgivningsbevis beviljad. När sajten numera lyder under yttrandefrihetsgrundlagen har sajtens ansvarige utgivare Mats Dagerlind blivit polisanmäld för hets mot folkgrupp.


Ämnen i artikeln:

Avpixlat

För ett par veckor sedan fick sajten Avpixlat, som är förknippade med rasistiska uttalanden i kommentarsfälten och sina band till Sverigedemokraterna.  

Det gör att publikationen numera lyder under yttrandefrihetsgrundlagen vilket redan fått konsekvenser. Nu har första polisanmälningarna mot den ansvarige utgivaren Mats Dagerlind kommit in.

Henrik Johansson, från sajten "Inte rasist, men..." har öppet uppmanat folk att polisanmäla Axpixlat.

– Vi vill visa att det här är en webbsida som väcker hets och förtal mot mest muslimer, säger han, säger Henrik Johansson till SVT.

Mats Dagerlind hävdar han ännu inte sett några polisanmälningar och kan därför inte uttala sig konkret om dessa. Han förnekar anklagelserna.

– Jag refererar till ett uttalande och problematiserar islam. Jag har svårt att se hur det kan utgöra hets mot folkgrupp, säger Mats Dagerlind till SVT.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.