Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Avskedspresenten: Två månadslöner

Publicerad: 22 maj 2008, 12:43

De 69 anställda vid Punkt SE får två extra månadslöner utöver den avtalade lönen under uppsägningstiden. – Vi vill kunna vara så generösa som möjligt i en sådan här situation. Det är en svår tid på året för journalister att få jobb, säger Aftonbladets informationschef Niklas Bodell till Resume.se.


Foto & illustration: Erik Esbjörnsson

Som plåster på såren kommer samtliga anställda vid Punkt SE att få två extra månadslöner under uppsägningstiden. Det beslutade ledningen i går.

Niklas Bodell säger att beslutet gäller samtliga 69 anställda på Punkt SE. Av dessa är 57 journalister. De som arbetat inom Annonsdax, som sålt Punkt SE:s annonser, omfattas inte av kompensationen. Det handlar om 22 personer.

Även om erbjudandet gäller alla så är det journalisterna som har det svåraste läget just nu. De flesta sommarvikariat är tillsatta i branschen.

– Nu kan de i lugn och ro söka nya jobb, säger Niklas Bodell till Resume.se.

Han vill inte gå in på individuella avtal men säger att en del av journalisterna hade sex månaders uppsägningstid – dessa får nu åtta månader. Resten får fem i stället för tre månadslöner. De som arbetat med Unionen-avtal får fem respektive sju månader inklusive den extra ersättningen.

Fem personer är garanterade återanställning inom Aftonbladet-koncernen. Även Niklas Silow, chefredaktör, har ett återanställningsavtal med Aftonbladet. I veckans nummer av Resumé skrev vi att Silow hade ett återanställningsavtal med Schibsted men så är inte fallet.

– Men just nu diskuterar vi inte vad han ska göra. Hans jobb är att avveckla tidningen och det är en process i sig. Han har sagt han vill tänka över vad han vill göra under sommaren, säger Niklas Bodell.

De anställda är arbetsbefriade men har tillgång till sina arbetsplatser och ledningen håller regelbundna informationsmöten för de anställda.

Resume.se har sökt Fredrik Lindén, fackklubbsordförande för SJF på Aftonbladet, för en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.