Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Avslöjar vad som sägs inne på Aftonbladets redaktion i ny bok

Publicerad: 28 februari 2017, 10:44

Mikael Jägerbrand, var tidigare reseredaktör på Aftonbladet. Nu släpper han en bok med de bästa citaten från sin tid på kvällstidningen.

Mikael Jägerbrand jobbade som kvällstidningsjournalist i ett drygt decennium. Nu ger han ut en bok med citat från Aftonbladets redaktionsgolv på eget förlag. Här återfinns sägningar från bland annat Fredrik Virtanen, Jan Helin, Oísín Cantwell och Lena Mellin.


Mikael Jägerbrand jobbade fram till 2001 som journalist på Aftonbladet innan han skolade om sig till arkeolog. Han var bland annat reseredaktör, kom till tidningen från GT och hade, enligt egen utsago, en talang för att "rycka citaten ur sitt sammanhang". På jobbfesterna brukade han dela ut kompendier med sparade citat från redaktionsgolvet och han verkar ha haft kvar anteckningarna.

Den nya boken "Mord är alltid mysiga..." innehåller 555 äkta citat från Aftonbladets hektiska redaktion.

– Det här är nog inte en bok som passar in i dagens galet politiskt
korrekta medielandskap. Men det här var för länge sedan och allt är preskriberat. Förhoppningvis är det ingen som tar illa vid sig, säger redaktör Mikael Jägerbrand på bok­förlaget Virvelvind Förlag till Resumé.

Hänger du ut någon i boken?
Det är några stycken på Aftonbladet som nämns i boken. Jag har namngivit citat från Lena Mellin, Jan Hellin, Oísín Cantwell och Fredrik Virtanen.

Beskriv jargongen på en kvällstidning?
Rå, men hjärtlös.

Några exempel på citat som nämns i boken:

"Det är kanonkravaller."
"Du kan gå hem, det blir inte krig förrän i morgon."
"Kraschar en jumbojet i Bromma så finns jag på mobilen."
"Du kan väl mörda dom redan i ingressen."
"Hur fort ska de avrättas? Långsamt, sakta eller snabbt?"

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.