tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Axel Springer lanserar nyhetsapp med redaktion i Stockholm

Publicerad: 8 februari 2017, 08:19

Foto: Wikimedia Commons

Den tyska mediekoncernen Axel Springer ska till sommaren lansera sin aggregerande nyhetsapp Upday över hela Europa. Den nordiska redaktionen kommer att vara baserad i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Axel Springer

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Applikationen, som samlar nyheter från 2 000 publicister runtom i världen, har tittills bara funnits på den brittiska marknaden där den varje månad lockar 8,5 miljoner  användare. På grund av Updays samarbete med Samsung kommer appen endast att lanseras till Android.

Axel Springer hävdar att Upday redan idag står för mellan två och tio procent av trafiken till europeiska publicister, en siffra man inte lämnade någon mer ingående förklaring till.

– Vår nyhetsapp är ett verktyg för våra användare. Vi är inget tech-bolag som försöker vara både kompis och fiende. Vi är en "för oss, av oss"-platform. På grund av vår erfarenhet förstår vi hur publicister arbetar och vilka utmaningar de står inför. Vi vill ha kommersiell framgång men också skapa något som gynnar hela branschen, berättar Robin Hough, VD för Upday i Storbritannien, i en intervju med Digiday.

Under våren kommer åtta nya redaktioner runtom i Europa att startas upp, varje redaktion kommer att ha sex anställda. Norden-redaktionen kommer att vara baserad i Stockholm och därifrån bevaka resten av de nordiska grannländerna.

En rad stora företag inklusive Audi, Porsche och Canon har redan kört kampanjer i appen. Inledningsvis erbjöd de endast traditionell banner-annonering men har över tid även börjat sälja programmatic.

Konkurrensen på den svenska marknaden kommer att vara hög. Utöver globala initiativ som Apple News finns här även Schibsteds succéapp Omni som varje vecka når ut till 600 000 unika besökare, bara i mobilen. Att Upday endast kommer lanseras till Android innebär också att man missar 60 procent av den svenska mobilmarknaden.

Axel Springer är en av Europas största mediekoncerner med 15 000 anställda och innehar varumärken som Bild, Business Insider och die Welt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev