tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Axén frias – Mattsson står fast vid namnpubliceringen

Publicerad: 18 november 2013, 10:33

Thomas Mattsson.

Foto: Jonas Eltes.

Förundersökningen om sexuellt ofredande mot Gunnar Axén (M) läggs ned. Expressen var först med att namnpublicera. Chefredaktören Thomas Mattsson står fast vid att det var rätt beslut.

Ämnen i artikeln:

Staffan DoppingEric RosénThomas MattssonGunnar AxénExpressen

FT

Fredrik Thambert


Det var flera stora medier som valde att publicera Gunnar Axéns namn i samband med att han anmäldes för sexuellt ofredande. Den moderata riksdagsledamoten tillbakavisade själv anklagelserna.

Från många håll riktades kritik mot att han hängdes ut med namn och bild trots att det bara rörde sig om en anmälan och inte något åtal.

"Numera namnges man i tunga medier redan innan man ens delgivits misstanke om brott. Vill vi ha det så?" skrev bland annat pr-kosnulten Staffan Dopping på Twitter.  

Eric Rosén, redaktör på Aftonbladets opinionssajt Politism, kommenterar i dag konsekvenserna av namnpubliceringen:

"Axén nu för alltid förknippad med sexbrott".

Det var Expressen som först publicerade nyheten om anmälan mot Axén. Trots att förundersökningen i dag läggs ned av åklagaren står Thomas Mattsson fast vid att det var rätt beslut att gå ut med hans identitet.  
– Expressen gjorde en självständig publicering och alla andra stora medier fattade omedelbart samma beslut. Jag kan bara svara för Expressen, och vi står fast vid vår bedömning av det uppenbara allmänintresset, säger han i ett mejl till Resumé.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev