måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Backteman: "Vi håller inte på med sånt trams"

Publicerad: 13 mars 2013, 12:31

Thomas Backteman, Swedbanks kommunikationsdirektör Foto: Bugge Woldner

TV4:s Jens B Nordström blev irriterad över att Swedbank inte ville svara på hans frågor och såg sig som svartlistad av kommunikationsdirektören. Thomas Backteman slår ifrån sig i kritiken och hävdar att banken redan uttryck vad banken har för ståndpunkt i frågan.

Ämnen i artikeln:

Thomas BacktemanJens B NordströmSwedbankMediaMedier

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Tidigare i dag rapporterade Resumé om den infekterade diskussionen mellan TV4:s ekonomireporter Jens B Nordström och Swedbanks kommunikationsdirektör Thomas Backeman.

Upprinnelsen var att TV4-reportern ville höra bankens kommentarer kring finansmarknadsministern Peter Normans debattartikel i Expressen från i måndags. I artikeln skrev ministern att regeringen nu kommer låta Finansinspektionen (FI) att se över möjligheten att ställa krav på bankerna att ge råd till sina kunder kring amortering.

På Twitter skrev Swedbanks Thomas Backteman att bankens åsikt i frågan redan var tydlig och att Jens B Nordström inte står högst upp i bankens prioritering eftersom han kör med "fult spel".

–  Det förvånar mig att man kan bli svartlistad som journalist, sade Jens B Nordström till Resumé tidigare i dag.

Nu replikerar Thomas Backteman som menar att det inte handlar om någon svartlistning.

– Att svartlista någon finns inte på vår karta. Vi håller inte på med sånt trams. Jens B Nordström ville fråga om Peter Normans debattartikel och höra våra reaktioner. Då menade jag att det vore bättre att prata med någon annan eftersom vi redan har visat vad vi står i frågan., säger Thomas Backeman till Resumé.

Thomas Backteman understryker att Jens B Nordström är välkommen att komma med andra frågor. Enligt bankens egna presslogg intervjuade TV4-reportern banken senast i september 2012.

Vad refererade du till när du hävdade att Jens B Nordström använt sig av ett "fult spel"?
– Det var under en intervju med mig om Anders Borg för en tid sedan. Reportern hade en tydlig målsättning att jag skulle uttrycka mig kritiskt kring finansministern. Men vi har jobbat med samma målsättning som Anders Borg i fyra år – att vara en stabil bank. Jag såg ingen anledning att kritisera honom. Jens B Nordström ställde olika varianter på samma fråga vid 7-8 tillfällen under intervjun. Efter klippningen framkom bara mina svar. Han använde sig journalistiska makt, men inslaget speglade inte intervjusituationen.

Kommer Jens B Nordström att hamna längre ner i prioriteringslistan även i fortsättningen?
– Det där med "svartlistning" får stå för Jens. Kommer han med en annan viktig fråga och vill höra vår synpunkt så är vi alltid tillgängliga.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev