Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bäddat för massuppsägningar hos Yahoo

Publicerad: 6 mars 2012, 07:36

Yahoos nye vd, Scott Thompson, är i full färd med att dra igång en total omstöpning av bolaget. Allt pekar på att tusentals människor kan komma att sägas upp. Det är framförallt Yahoos produktdivision som berörs av neddragningarna.


Ämnen i artikeln:

YahooWall Street JournalAlibaba

Enligt Yahoos senaste  kvartalsrapport har bolaget 14 000 medarbetare  och haft ett antal  neddragningar under senare år, men samtidigt har  bolaget många  fristående mjukvarutvecklare knutna till sig.

Yahoos nye vd, Scott Thompson, har intervjuat ett   antal konsultbolag. Han fastnade till slut för Boston Consulting Group   för att hjälpa honom att med fokusera företaget på tillväxt samt utröna   vilken som är den bästa vägen för Yahoo framöver.

Enligt  Wall Street  Journal måste nu varenda enhet antingen visa på rejäla   kostnadsbesparingar alternativt en tydlig väg för att nå tillväxt.

Enligt Wall Street Journals källor blir mycket av förändringarna  offentliggjorda från och med slutet av den här månaden. Det är framförallt Yahoos produktdivision som berörs såväl som andra områden  där företaget har problem.

Här pekar källorna bland annat på att  även pr, marknadsföring, mindre affärsområden och svaga regionala  projekt också kan beröras av den stora förändringsvåg som just nu sveper  igenom bolaget.

Scott  Thompson gick in som ny vd för Yahoo så sent som i januari, men trots  att han inte inte har hunnit sitta så länge på posten har han bland  annat hunnit med att dra igång en patentstrid mot Facebook.

Han har också hunnit med att utvärdera hur Yahoo bör gå tillväga  för att sälja av sina asiatiska tillgångar till olika partners på just den  marknaden.

Samtalen som förs med kinesiska Alibaba Group Holding  samt japanska Softbank har visserligen tagit paus, men enligt Wall  Street Journal kan dessa återupptas när som helst.

Enligt Wall  Street Journal nagelfar Scott Thompson hela Yahoos verksamhet vars  dåliga utveckling till stor del faller tillbaka på det tidigare  ledarskapet.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.