Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bah Kuhnke omfamnar kritiken

Publicerad: 30 december 2014, 07:03

Alice Bah Kuhnke.

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Sveriges kultur- och demokratiminster Alice Bah Kuhnke säger hon "på ett nästan perverst sätt tycker om kritik", deltagare är kritisk mot SVT:s omdebatterade giftasserie och Facebook ber om ursäkt efter sin nyårsapp. Läs fler nyheter i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookAlice Bah KuhnkeSVTAviciiMorgonsvepetStjärnorna på slottet

Alice Bah Kuhnke omfamnar kritiken
Sveriges kulturminister har sedan hon tillträdde tidigare i höstas fått ta emot massiv kritik i medierna, bland annat har vissa menat att hon saknar kompetens.
– Jag har genom åren övat upp en förmåga att förhålla mig till andra människors tyckande och tänkande. Samtidigt som jag på ett nästan perverst sätt tycker om kritik, för att jag vill bli bättre, och känner att jag utvecklas av kritik, säger Alice Bah Kuhnke till DN.

I samma intervju säger hon att hon ser poritivt på att extravalet nu blev inställt eftersom det "var ett hinder för mig att driva vår kuturpolitik de kommande fyra åren".

Deltagare kritisk mot SVT:s giftasserie
SVT:s omdebatterade serie "Gift vid första ögonkastet" har redan mötts av kritik, men nu kastar en deltagare en känga mot konceptet. Serien går ut på att paras ihop av experter, gifta sig, vara gifta i fyra veckor och sedan bestämma sig för om man vill skiljas eller inte.
– SVT har kanske inte alltid tänkt på parens bästa, säger deltagaren Mattias till Aftonbladet.

Facebook ber om ursäkt efter nyårsapp
Vi har alla sett den. Facebooks automatgenererade Här-är-ditt-år-app som dyker upp här och var i våra flöden. Eric Meyer förlorade sin dotter i hjärncancer tidigare i år, och appen genererade fram en bild på henne förpackad på ett "glättigt" sätt tillsammans med texten "Tack för att du varit med och gjort det här året fantastiskt". Nu ber Facebook personligen Eric Meyer om ursäkt, skriver SVT.

Avicii mest populär på radio
Upphovsorganisationen Stim har listat vilka låtar som spelats mest på radio under året, och kommit fram till att Tim Avicii Bergling hamnar på både första och andra plats. Det är låtarna "Hey Brother" och "Wake me up" som är populära, efterföljda av Katy Perrys "Unconditionally".

"Stjärnorna på slottet"s svaga tittarsiffror
SVT-serien har mötts av den svagaste tittarsiffran på tre år. Premiäravsnittet sågs av nästan en halv miljon färre än motsvarande avsnitt i fjol, skriver Aftonbladet.

Nu kan alla se privata Facebookbilder
En utvecklare i USA har skapat ett tillägg för webbläsare som gör att vem som helst får tillgång till allas bilder på Facebook, alltså även de man dolt i sin offentliga profil. Utvecklaren säger själv att han skapade appen för att öka medvetenheten kring den här typern av säkerhetshål, skriver Expressen.

Kina blockerar Gmail

Sedan tidigare har det inte gått att använda internet fritt i landet, bland annat Facebook har blockerats. Nu faller Googles Gmail in i samma öde. Utrikesministern kommenterade händelsen i går, men säger att han är "ovetandes" om den. Det var Google själva som upptäckte blockeringen via sin statistik, skriver Nyhetsbyrån Six som hänvisar till Wall Street Journal

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.