Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bakslag för Carat

Publicerad: 17 oktober 2012, 07:23

Göran af Klercker

För en tid sedan tappade Carat sin största kund Svenska Spel. Mediebyrån ville titta på varför deras anbud lagts ut sidan och begärde en överprövning. Nu står det klart att förvaltningsrätten avslår Carats förfrågan.


Resumé har tidigare skrivit om hur Carat tappade storkunden Svenska spel i en pitch. Carat överklagade beslutet, men deras ansökan avslås nu av förvaltningsrätten. Carats vd Göran af Klercker vill inte kommentera beslutet.

Carat upplever en turbulent period. Vd:n Amanda Koutra fick nyligen sparken och mediebyrån har tappade största kunden, Svenska Spel, samtidigt som man riskerar fler stora kundtapp i form av Telenor och Fritidsresor som är ute i pitcher.

Just tappet av Svenska Spel var en stor förlust för mediebyrån. Dess vd, Göran af Klercker, sa då till Resumé:

– Vi kommer att titta på anledningarna till varför vårt anbud har lagts åt sidan och ha en konversation med Svenska spel om det, sa han.

Det hela slutade med att Carat begärde överprövning av Svenska Spels mediebyråupphandling då Carat blev diskade i upphandlingen.

Bland annat anförde Carat att förfrågningsunderlaget i pitchen varit otydligt och att det var därför byrån inte kvalificerade sig till utvärderingsfasen.

Byrån menar även att de har riskerat att lida skada på grund av att de inte kvalificerat sig och att de troligtvis hade tilldelats kontraktet om de inte hade diskats.

Förvaltningsrätten i Stockholm går dock på Svenska Spels linje avslår Carats ansökan med motiveringen:"Det framgår i målet att Carat inte har fyllt i alla uppgifter som har efterfrågats i input-bladet. Mot bakgrund av detta står det enligt förvaltningsrättens mening klart att Svenska Spel har haft skäl för att förkasta Carats anbud.” skriver Dagens Media.När Resumé når Göran af Klercker vill han inte kommentera på grund av det är konfidentiella uppgifter.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.