Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bakslag för Eurosport – Dakarrallyt ställs in

Publicerad: 4 januari 2008, 14:45

En av årets stora motorhändelser på Eurosport – Dakarrallyt – ställs in av säkerhetsskäl.
– Det är naturligtvis jättetråkigt, inte minst för tittarna, säger Per Boström, pressansvarig.


Vid en presskonferens vid lunchtid i dag kom det definitiva beskedet från arrangörerna. Årets upplaga av det klassiska Dakarrallyt ställs in på grund av säkerhetsproblem. Det franska utrikesministeriet har utfärdat en säkerhetsvarning efter att fyra franska turister nyligen mördats i Mauretanien där nio av rallyts etapper skulle ha avgjorts.

Dakarrallyt, som skulle ha startat i morgon, är en av de absolut största motortävlingarna som sänds på Eurosport. En timmes sändning om dagen i två veckor får nu bytas ut mot en programserie med tillbakablickar på tidigare upplagor av rallyt.

– Vi fick lite indikationer om det här i förmiddags, sedan kom beskedet på en presskonferens klockan ett, säger Per Boström.

Hur ser ni på detta?
– Det är naturligtvis jättetråkigt, inte minst för tittarna. Det finns en trogen tittarskara som sett fram emot det här i ett år och för oss kom det här lite som en chock.

– Det är ett stort evenemang som vi sänt i många år, men vi står inte och faller med det. Vi har exempelvis Australian Open (tennis) och Afrikanska mästerskapen (fotboll) som snart drar igång.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.