Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bakslag för Juholt

Publicerad: 11 november 2011, 09:24

Håkan Juholt.

Foto: Janne Sundling

S-ledaren Håkan Juholt bojkottar SVT:s upplägg där han tvingas stå på samma sida som SD:s Jimmie Åkesson i SVT:s partiledardebatter. Enligt Juholt är också MP och V med på bojkotten – men båda dessa partier säger att det inte stämmer.


Ämnen i artikeln:

Håkan Juholt

– Och om inte SVT ändrar sig så går partiledardebatterna över till TV4.  De tror att man ska komma så fort de knäpper med fingrarna, så är det  inte alls. Jag ställer inte upp på det. Behandlar de inte  Socialdemokraterna med respekt kan de köra programmen utan oss, sa Håkan  Juholt till Sveriges Radios Studio 1.

Juholt menar att S nått en uppgörelse med MP och V att bojkotta SVT-upplägget. Men det dementeras av både MP och V.

– Det finns ingen sådan uppgörelse. Vi hade en diskussion inför den  senaste debatten där vi var kritiska till upplägget. Men vi tar  ställning till varje debatt när det blir aktuellt. Vår generella  inställning är att vi vill vara med i debatterna, säger Vänsterpartiets  informationschef Ted Bergdahl till DN.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Håkan Juholt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.