Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bamse 50 år – Egmont firar

Publicerad: 12 januari 2016, 10:17

I år har det gått 50 år sedan världens starkaste och snällaste björn gjorde entré. Nu firar förlaget Egmont med att göra ett jubileumsnummer.


Ämnen i artikeln:

BamseEgmont PublishingTidskrifter

1966 var första gången som publiken kunde läsa om Bamse, titta på Bamsefilmer och pyssla i Bamses skola-häften när skaparen Rune Andréasson ville ge barnen både kunskap och underhållning. Under åren har många barn inspirerats av Bamse och hans vänners tankar om vänskap, samarbete och allas lika värde.

Bamsetidningen har under åren skapat debatt och fått uppmärksamhet när den tagit upp tunga ämnen som droger, regnbågsfamiljer, invandring och provsprängningar. Dagens Bamseredaktion på Egmont Publishing försöker göra tidningen i Runes anda.

– Vi är noga med att tidningen inte bara ska handla om problem, men om det i en historia passar in att säga någonting viktigt så ser vi gärna att manusförfattarna tar chansen, säger Bamses chefredaktör Charlotta Borelius i ett pressmeddelande.

Jubileumsnumret av Bamse kommer ut i butik i dag. I tidningen får läsarna återse trollkarlen Mefisto från en av de första veckoserierna. I serieform återges berättelsen om varför Rune fastnade för just björnar och hur det gick till när Bamse skapades. I tidningen får läsarna också det allra första äventyret med Bamse som publicerades 1966, veckoserien Bamse och skattkartan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.