Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bamse anklagas för att ha blivit sverigedemokrat

Publicerad: 18 maj 2011, 10:00

Specialeditionen av Bamse för Migrationsverket väcker avsky. Björnen, som tidigare kallats kommunist, anklagas nu för att ha blivit sverigedemokrat.


Ämnen i artikeln:

Bamse

I artikeln "Världens dummaste björn" i Helsingborgs Dagblad skriver Mattias Elftorp att Egmont sålt ut Bamses själ i en tidning om asylpolitik.

Specialtidningen riktar sig till barn som kommer till Sverige som asylsökande. Framför allt är det sista sidan som fått känslorna att svalla – där är de utvisade barnen glada över att vara hemma igen.

På nätet protesteras det och Bamse anklagas för att ha blivit sverigedemokrat.

Ola Andréasson, vd för Bamseförlaget, säger att man inte alls gjort något ställningstagande.

– Vi förstår inte alls den här kritiken. Det här var ett särtryck som gjordes till Migrationsverket och är ett sätt att informera ensamkommande barn och barnfamiljer vad som händer under asylprocessen, säger Ola Andréasson till Dagensmedia.se och fortsätter:

– I serien får ett av barnen stanna medan det andra får återvända. När man ska tala om asylprocessen för barn är det väl bara rimligt att berätta att det är så det kan gå.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Bamse

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.