Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bamse lär skolbarn om fejkade nyheter – igen

Publicerad: 22 september 2017, 11:42

I våras blev Bamse världskändis när han förklarade källkritik för barn. Nu ger Egmont ut ett nytt specialnummer på samma tema – liksom nytt skolmaterial.


Ämnen i artikeln:

BamseEgmontFake news

I början av 2017 blev Bamse en världsnyhet när Egmont valde att ge ut ett specialnummer om källkritik. Nu har det blivit dags att följa upp succén med ett nytt nummer på samma tema.
– Jag tror att jag vågar påstå att ingen av oss hade en aning om hur mycket uppmärksamhet detta skulle få. Vi tog upp ett ämne som många diskuterade och oroade sig för, precis när det var som mest aktuellt. På det sättet känns det som om vi har gjort något väldigt viktigt, säger internetforskaren Elza Dunkels som skapade tidningen tillsammans med journalisten Jack Werner.

Det nya numret heter "Vem är tjuven?" och serien handlar om när karaktären Burre blir anklagad av sina skolkompisar för stöld. Ryktet sprids snabbt om att han är en tjuv.

I samma tidning kan man också testa hur källkritisk man är, få internettips av Elza Dunkels och läsa serien "Är Bamse en buse?", som handlar om vad som kan hända när en nyhetsredaktion börjar fara med osanning.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

BamseEgmontFake news

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.