Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bang gör cover på Filter

Publicerad: 9 december 2015, 13:29

Den feministiska tidskriften Bang har gjort 2015 till ett coverår i årets sista nummer - och sista cover - låtit sig inspirerats av magasinet Filter och presenterar en berättelse om Sverige.


Ämnen i artikeln:

FilterBangAlexandra Pascalidou

Sist ut i Bangs coverår blir magasinet Filter. Enligt Bang präglas Filter av att goda historier och själva berättandet står i fokus. Bangs nummer blir också en berättelse om Sverige idag. Migrationspolitik och dess konsekvenser samt hur rasismen normaliseras och drabbar blir centralt i sista numret, liksom i många andra tidigare nummer av Bang.

I samband med höstens bränder av asylboenden pågick jämfördes händelserna med 1990-talet. Bang bad därför Alexandra Pascalidou om att skriva. Hon har genom åren haft ett stort engagemang i frågor som rasism och främlingsfientlighet.

I våras slutade Alexandra Pascalidou skriva krönikor i Metro. Resumé kunde senare avslöja att hennes sista text i tidningen var ett plagiat. Det var andra gången som hon blev påkommen med att planka andras texter.

I numret undersöker även reportern Ida Ölmedal när det slutade vara möjligt att resa till Sverige på ett säkert sätt för att söka asyl.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.