Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Bannlys pr-byråer på departement och myndigheter"

Publicerad: 28 oktober 2014, 14:19

Journalisten, författaren och yttrandefrihetsexperten Nils Funcke kräver att Sveriges nya kulturminister Alice Bah Kuhnke sätter stopp för pr-byråer hos regeringen. Det är bara en av elva punkter som kulturministern borde ta tag i, resonerar Funcke.


Ämnen i artikeln:

Nils FunckeAlice Bah KuhnkeExpressen

I en Expressen-artikel idag med rubriken "Här har du din politik" menar Nils Funcke att den nya kulturministerns budget blev en besvikelse för alla som "hoppats på krafttag i politiken".

Han föreslår nu ett elvapunktsprogram som går ut på alltifrån att avveckla presstödet till att utvidga offentlighetsprincipen.

Nils Funcke menar också att man måste återupprätta den "trista och lite fyrkantiga ämbetsmannatraditionen".

"Bannlys pr-byråerna på departement och myndigheter.", skriver han.

Nils Funcke tycker bland annat att man ska ställa krav på myndigheterna att rensa sina mediestrategier och informationspolicys från regler som "inskränker och kränker medarbetarnas yttrandefrihet".

Nils Funcke är sekreterare i den parlamenteriska Yttrandefrihetskommittén sedan år 2009.

Alice Bah Kuhnkes presskontakt Hanna Lidström uppger att kulturministern väljer att avstå från att kommentera Nils Funckes artikel.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.