Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bannlyst från Saab-bloggen

Publicerad: 31 maj 2011, 09:22

I mars släppte TV4-reportern Jens B Nordström ”Cirkus Muller”, en biografi om Saab-ägaren Victor Muller. Nu förbjuder Saabsunited.com kommentarer som rör boken i Saab-bloggen Saabsunited.com. – Det är trist. Sajten har gått från att ha varit Saab-entusiastisk till att bli Victor Muller-entusiastisk och han har knutit bloggen ganska hårt till sig, säger Jens B Nordström till Resume.se.


Jens B Nordström. Foto: TV4.

Förra året anställdes Steven ”Swade” Wade, en av världens största Saab-entusiaster, av Saab som expert på sociala medier. Steven Wades blogg Saabsunited.com sägs ha varit avgörande för Saabs överlevnad och har på senare tid i stort sett blivit Saabs officiella blogg. Efter att Steven Wade anställdes av Saab såldes dock bloggen och drivs nu av en ideell förening.

I mars släppte TV4-reportern Jens B Nordström boken ”Cirkus Muller”, en biografi över Saab-ägaren och Spykers-vd:n Victor Muller. Nu förbjuder Saabsunited.com kommentarer om boken i bloggen med motiveringen att bokens innehåll skadar biltillverkaren.

– Det var en person som kontaktade mig och sa att när han hade försökt skriva en kommentar på bloggen så hade den tagits bort. Det är fundersamt och trist. Jag vet att sajten har gått från att ha varit Saab-entusiastisk till att bli Victor Muller-entusiastisk och han har knutit sidan ganska hårt till sig. Så då finns det två alternativ, antingen är Victor Muller helt ointresserad av sakfrågan eller så har han bett bloggens moderatorer att ta bort alla kommentarer som har att göra med min bok, säger Jens B Nordström, till Resume.se.

Och fortsätter:

– Jag tänker inte gå i strid med dem, jag tycker bara det är tråkigt att en sajt som jag tidigare gillade gör så här. Om det nu är en så förskräcklig bok borde de bemöta innehållet istället för att bara ignorera det, säger han.

Saabsunited.com har avböjt att kommentera saken.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.