Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Barca-stjärnans bananätande en reklamkupp mot rasism

Publicerad: 30 april 2014, 06:45

Barcelona-stjärnan Dani Alves bananätande var en reklamkupp signerad Loducca, och Googles robotbilar intar stadsmiljö. Så lyder några av nyheterna i Morgonsvepet.


Barca-stjärnans bananätande en reklamkupp mot rasism
I matchen mellan Villareal och Barcelona på El Madigal i söndags åt Barca-stjärnan Dani Alves upp en banan som hade kastats in på planen. Bakgrunden är att Dani Alves hade tröttnat på att utsättas för rasistiska påhopp på arenor i Spanien – då Barcelona mötte Espanyol kom det apljud från läkaren och man kastade in bananer. Mängder med fotbollsstjärnor och privatpersoner har stöttat högerbacken i sociala medier efter bananätandet. Nu visar det sig att det hela var en reklamkupp signerad byrån Loducca, enligt Aftonbladet.
– Handlingar väger mer än ord, säger Guga Ketzer, en av delägarna i Loducca.

Google-robotbil intar stadsmiljö
It-jätten Google har meddelat att dess självkörande bilar numera klarar att navigera genom gator i stadsmiljö, enligt DI som refererar till Dow Jones Newswires. Projektet lanserades 2009 och har än så länge registrerat 1,1 miljoner kilometer utan en enda olycka.

Twitter oroar Wall Street
Mikrobloggtjänsten har meddelat att man mer än fördubblat sin omsättning, slagit sin egen prognos och analytikernas förväntningar. Det blidkade dock inte marknaden, utan aktien föll med 11 procent. Det beror på att det finns frågetecken kring Twitters förmåga att behålla sina användare samt få in nya  – Twitter meddelar att man hade 255 miljoner användare i mars, vilket endast var en 5-procentig ökning i förhållandet slutet av december, enligt New York Times.

Sponsorer lämnar klubb efter rasismuttalanden
Rasistiska uttalanden från ägaren till proffsbasketlaget Los Angeles Clippers, Donald Sterling, har fått flera sponsorer att hoppa av, däribland bilföretaget CarMax.
I en ljudupptagning har han hört sägas att han ogillar att flickvännen tar med sig mörkhyade vänner till matchen och dessutom lägger upp bilder på sällskapet på Instagram, enligt DN.

X-Factor-gigantens musikal läggs ned
Simon Cowell gör storförlust på sin musikal ”I Can´t Sing”, som bygger på hans program ”The X Factor”. Musikalen läggs nu ned efter bara sex veckor på London Palladium, enligt DI som refererar till Daily Mail.
Förklaring är dyra biljetter och att intresset inte sträckte sig utanför London.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.