Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bard lämnar Centern: ”Partiet kommer att dö”

Publicerad: 19 februari 2014, 07:14

Alexander Bard.

Foto: Resumé.

MORGONSVEPET. Artisten och medieprofilen Alexander Bard lämnar Centerpartiet och förutspår partiets undergång. Några andra nyheter i Morgonsvepet är nya Entreprenör-Barbie, röstningsraset i SVT och Netflix huvudvärk.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Alexander Bard, som var med på ett litet hörn i arbetet med Centerns iéprogram ”En hållbar framtid”, hoppar av i  protest mot att Centerkvinnorna vill att den svenska sexköpslagen ska  gälla även för svenskar utomlands.

– Centerpartiet kommer att  dö, jag ser ingen framtid  för det. Partiet kan inte ena sekunden säga att man är för frihet och  samtidigt driva en politik mot frihet, säger Bard till TT.

Övriga nyheter i Morgonsvepet

Huvudvärk för Netflix
Comcast, som vill köpa Time Warner Cable, vill inte ge Netflix tillträde till deras boxar, eftersom Comecast ser Netflix som en konkurrent. Dessutom ryktas det att Comcast stryper hastigheten för Netflix, skriver Huffington Post.

Behöver inte jobba mer i hela sitt liv
Svenskgrundade spelbolaget King, med succéspelet Candy Crush Saga, värderas till närmare 36   miljarder kronor när bolaget ansöker om att noteras på New York-börsen i   USA. Enbart grundaren Sebastian Knutssons andel värderas till 2,1   miljarder kronor – det innebär att han inte bvehöver jobba en dag till i hela sitt liv, skriver DI.

Barbie blir sin egen chef
Barbie-dockan, som haft en rad yrken under årens lopp, blir nu entreprenör. CNN uppger att Entreprenör-Barbie nu lanseras, komplett med Ipad, smartphone och dokumentportfölj. Den uppdareade dockan ska ut i butik i juni, enligt SvD Näringsliv.

Apple fortfarande världens mest värdefulla varumärke
Apple toppar den rankning som brittiska Brand Finance gjort. Sju svenska bolag platsar på topp 500. Men Samsung närmar sig. Ikea är högst rankat av svenska företagen.

Denise Rudberg första skandinav på Amazon
Deckarförfattaren Denise Rudberg blir första skandinav att ge ut en  bok på Amazons förlag, skriver Dagens Nyheter. Det är hennes elfte  roman "Ett litet snedsprång" som har översatts till engelska.

Nytt guldläge för Kalla – i plånboken
Charlotte Kalla OS-succé ger klirr i kassan för svenskan.
– Vi kommer skriva avtal under våren. Hon är en världsstjärna och det  kan ge flera miljoner över en tid, säger Kallas manager Keith Karlsson till Expressen.

Röstningsras för SVT
Bara 338 673 röstade i Melodifestivalens deltävling i Göteborg – klart mycket mindre än tidigare. Schlagerexperter menar att det beror på att bidragen i år är för dåliga, skriver Expressen. Drygt 3 miljoner tv-tittare såg deltävlingen i Göteborg.

TV2-reporter fick inte rapportera om pojkvännens OS-guld
Emil Hegle Svendsens flickvän i TV2-sporten, Samantha Skogrand, fick inte rapportera om om att skidskytten till pojkvän tagit OS-guld. I stället skickades Skogrand hem, efter ett beslut av kanalen, skriver Kampanje.com.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.