Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Barn diskuterade knark på KP:s forum

Publicerad: 9 maj 2011, 06:48

Ola Lindholm skrev ett brev till barnen om kokainhistorien, på Kamratpostens sajt. Där hade barnen drogdiskussioner i forumet. Kamratpostens målgrupp är barn, 8-14 år. Resume.se har ställt ett flertal frågor till Bonnier Tidskrifters vd Ulrika Saxon som duckar.


Ämnen i artikeln:

Ola LindholmUlrika SaxonKamratposten

Ulrika Saxon. Foto: Tobias Rydergren.

Ola Lindholm berättade för barnen i ett inlägg på Kamratpostens sajt att han förnekar brott – trots att provsvaren var positiva.

I forum på Kamratpostens sajt spekulerade barnen i om han är oskyldig eller inte och hur farligt det egentligen är med droger.

”...underligt att ingen vuxen kommer hit och svara på våra frågor, det här ska ju trots allt vara Sveriges säkraste sida för barn, skrev en medlem, enligt Expressen.

– Det är inte en bra förebild om barnen får veta att chefredaktören och programledareren tar kokain. Då kan barnen också tro att det är okej att göra det, säger en förälder, vars döttrar är flitiga användare av KP-webben, till Expressen.

KP-webben fick kalla in extra personal för att hantera barnens alla kommentarer.

Ytterst ansvarig är Ulrika Saxon, Bonnier Tidskrifters vd.

Resume.se har ställt ett flertal frågor till henne som hon bara till liten del besvarar.

Frågorna:

Var det lämpligt att Ola Lindholm skrev brev till barnen på Kamratposten om kokainhistorien? Hur resonerade ni? Godkände du detta?

Han förnekar för barnen testresultat som är positiva? Hur ser du på det? Förväntas en åttaåring förstå sådana juridiska processer om droger?

Barn diskuterade i forumet om Ola var oskyldig eller inte och hur farligt det egentligen är att ta kokain. Åttaåringar fick alltså diskutera droger på Kamratpostens hemsida. Hur ser du på det? Känns det lämpligt?

Alla de barnen som inte har någon vuxen att tala med och som drar egna slutsatser av det här - vad har du för tankar kring det?

Hur tycker du att ni har hanterat den här historien sedan Expressens avslöjande kom för några veckor sedan?

Hur ser du på Ola Lindholm som förebild för barn?

Hur ser du på Kamratpostens framtid efter detta?

Ulrika Saxon svarar – per mejl – så här:

– Som du förstår har de senaste dagarna varit fyllda av inkommande samtal och mail med frågor om åtalet mot Ola Lindholm. Vi kommer att förhålla oss mycket kortfattat kring situationen, under tiden att utredningen pågår, av förklarliga skäl.

– Som läget är just nu har vi en ny tillförordnad ledning på KamratPosten.Många barn uttrycker tankar och funderingar på KPwebbens forum, och vi arbetar för närvarande med att stärka säkerheten och tryggheten på sajten ytterligare. Detta sker i samarbete dels med polisen, dels med ett professionellt säkerhetsföretag, genom en ökad närvaro av ett antal vuxna moderatorer på sajten.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.