Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Baryards tröja kostar skjortan för SVT

Publicerad: 18 februari 2008, 10:19

Malin Baryard bar en tröja med H&M-logga i Lilla Sportspegeln. Nu har inslaget fällts för otillbörligt gynnande. – Jag tror inte det är första gången någon ser mig med en H&M-logga, säger Baryard till Resume.se.


Inslaget i Lilla Sportspegeln som fällts av GRN. Notera H&M-loggan på Baryards tröja. Foto: SVT

I ett program i höstas besökte Lilla Sportspegeln ryttarstjärnan Malin Baryard på hennes gård. Baryard instruerade hur man rider och sköter en häst. I inslaget bar hon en tröja med H&M-logga som syntes tydligt i bild.

Granskningsnämnden   , GRN, har nu fällt inslaget för otillbörligt gynnande och SVT tvingas betala 50 000 kronor för överträdelsen. GRN skriver att exponeringen av varumärket innebar ett gynnande av företaget som ”gick ut över vad som kunde motiveras av informations och underhållningsintresset”.

– Antagligen var det en miss från SVT:s sida, att de inte tänkte på det när vi spelade in, säger Malin Baryard till Resume.se.

Baryard har inga direkta synpunkter på GRN:s dom, men säger:

– Jag har varit sponsrad av H&M i 12 år. Alla mina stallkläder har H&M-loggor. Jag tror inte att det här var första gången någon ser mig med en H&M-logga. Det borde inte komma som en chock att jag har sådana kläder, direkt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.