Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bauer, NRJ och MTG tar hem de nationella radiotillstånden

Publicerad: 31 oktober 2017, 12:19

Foto: Pixabay

Idag meddelade Myndigheten för Press, Radio och TV att Bauer och MTG vinner budgivningen om de nationella sändningstillstånden i radio.


Ämnen i artikeln:

Bauer MediaMTGNRJMTG RadioMix Megapol

I våras stod det klart att de 35 regionala och 103 lokala radiosändningstillstånden skulle ersättas av tre nationella tillstånd. De tre nätverken har en täckningsgrad på mellan 81 och 83 procent av Sveriges befolkning.

Idag meddelade Myndigheten för Press, Radio och TV att Bauer vinner budgivningen för det så kallade Nätverk 1. Det vinnande budet för Nätverk 1 uppgår till 408 miljoner kronor. De nya sändningstillstånden gäller från den 1 januari 2018 och i åtta år framåt.

– Vi har haft som ambition att förvärva det starkaste nätverket och är väldigt glada att vi lyckats. Våra ägare fortsätter att investera i radio och har gett oss de bästa förutsättningarna att driva Sveriges största radiostation Mix Megapol in i framtiden, säger Staffan Rosell, vd Bauer Media i Sverige och Finland.

I samband med Bauer Medias vinst av tillståndet förnyar man sitt samarbete med radiokanalen NRJ. Samarbetet gäller annonsering och teknisk distribution. Radiokanalen NRJ:s ägare RBS vann det andra tillståndet, ett tillstånd man får betala 306 miljoner kronor för.

– Vi har haft ett mångårigt samarbete med Bauer Media som har varit mycket viktigt för att kunna utveckla vår svenska verksamhet. När vi nu fått ett nationellt radionätverk så kommer hela Sverige kunna lyssna på NRJ vilket ger oss möjligheten att utveckla den svenska radion ytterligare och säkerställa vår gemensamma position som marknadsledare, säger Richard Mazeret, vd på NRJ International.

Det tredje tillståndet går till MTG som betalar 201 miljoner kronor.

– För MTG Sverige så betyder det här att RIX FM återigen går att lyssna på i hela landet och jag är övertygad om att vi kommer att återta vår position som landets största radiokanal bland lyssnare upp till 50 år. Vi är redan idag ifatt P3 i daglig räckvidd, säger Christer Modig, affärsområdeschef för radio på MTG Sverige.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln: