Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

BBC förlorar 800 miljoner på "dålig" personal

Publicerad: 18 mars 2011, 07:11

Brittiska public service BBC förlorar drygt 800 miljoner kronor på dålig personal. Det visar en intern undersökning på BBC.


Förra året frös brittiska regeringen nivån på licensen som BBC kan ta ut av britterna. Därför måste kostnaderna minskas med 400 miljoner pund, 4,1 miljarder kronor, årligen.

1000 personer har redan sagts upp men ytterligare 25 procent av de 22 000 BBC-anställda måste bort.

Det är med den anledningen som man låtit en intern organisation se över BBCs personalpolicy. Nu är utredningen klar – och kritiken är hård.

Slutsatsen är att BBC årligen förlorar 50 miljoner pund, 517 miljoner kronor, på personal som presterar dåligt. Problemet är, enligt utredningen, att de anställdas jobb utvärderas dåligt och på fel sätt.

Undersökningen har även spårat upp 28 miljoner pund, 290 miljoner kronor, som årligen betalts ut felaktigt som extraersättning till personal som inte har rätt att få det.

Undersökningen rekommenderar mer flexibla anställningsformer, färre livstidsanställningar och inte lika mycket redundans.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.