Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

BBC: Hälften ska vara kvinnor i tv-rutan år 2020

Publicerad: 26 april 2016, 11:10

Av de som syns i tv-rutan eller har chefspositioner ska hälften vara kvinnor år 2020, meddelar BBC. De vill att deras arbetsplats ska spegla målgruppen och strävar därför efter en mer jämställd arbetskraft.


Ämnen i artikeln:

BBCJämställdhet

För tillfället är 48,4 procent av BBC:s anställda kvinnor, och av cheferna är 41,3 procent kvinnor, men de här siffrorna vill man ytterligare jämna ut till året 2020. Då hoppas man att siffran kommer delas jämnt mellan könen och att hälften av personerna i tv-rutan och i chefspositionerna ska vara kvinnor.

Dessutom vill mediebolaget se att 15 procent av deras medarbetare tillhör en etnisk minoritet i så väl chefsroller och i tv-rutan. Även 8 procent av arbetskraften ska vara homosexuella, bisexuella eller transpersoner, uppger BBC.

En talesperson för BBC säger att man redan har tagit stora steg i rätt riktning, men att man fortsätter sträva efter en bättre representation av bolagets målgrupp.

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

BBCJämställdhet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.