Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Begär överprövning mot Lasse Kronér: "kränkt och utnyttjad"

Publicerad: 25 januari 2018, 06:37

Lasse Kronér.

Foto: SVT

Målsägandebiträdet begär att åklagarens beslut om Lasse Kronér ska överprövas, Sveriges Annonsörer rasar mot fejkade följare och Yotube hjälper artister med pr – om de inte klagar. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Lasse KronérSVTSveriges AnnonsörerBreakitYoutubeSnapchat

Begär överprövning mot Lasse Kronér: "kränkt och utnyttjad"
I går kom beskedet att förundersökningen om sexuella trakasserier mot SVT:s programledare Lasse Kronér läggs ner. Men nu begär målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz överprövning av åklagarens beslut.
"Min klient känner sig otroligt kränkt och utnyttjad. Hon anser att de här är allvarliga brott som ska tas på allvar. Eftersom det finns stödbevisning borde också den utpekade ha förhörts och konfronterats med alla uppgifter. Detta har ej skett", skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

Lasse Kronér berättade igår om hur lättad han var över att förundersökningen lagts ned.
– Det har varit en väldigt ledsam tid. Jag har aldrig varit så ledsen i hela mitt liv. Det har också varit tufft för familjen, mina döttrar, när den här floden av osanningar har kommit, sa han till Nöjesbladet.

Sveriges Annonsörer om fejkade följare: "Förskräckligt"
Igår publicerade Breakit ett reportage där reportern Towe Boström skapade ett fejkat Instagramkonto och lurade flera influencernätverk. Granskningen har fått Sveriges Annonsörer att reagera.
– Vi pratar ofta om fake news, fake ads och nu måste vi belysa att det här är fake stats. Vi är ganska naiva i Sverige och vana vid att lita på data, men vi kan inte lita på data, vi måste göra vår hemläxa som annonsör, sa Lin Eriksson Nordström, chef för digitala tjänster på branschorganisationen, i SR:s Studio Ett.

Youtube hjälper artiser med pr – om de inte klagar
Artister har återkommande kritiserat Youtube för de låga ersättningsnivåerna och det bristfälliga kopieringsskyddet. Nu presenterar Bloomberg  uppgifter om att streamingplattformen erbjuder artister hjälp med promotion, i utbyte mot att de inte ska tala illa om den. De senaste månaderna har en handfull musiker fått hundratusentals dollar av Youtube för att producera videos och få hjälp med reklamkampanjer på utomhustavlor, enligt Bloombergs källor. Syftet är att stärka relationerna med musikbranschen och samtidigt lindra kritiken.

Snapchats produktchef lämnar
Det senaste halvåret har Snapchat drabbats av flera tunga avhopp. Nu kommer ytterligare ett i form av produktchefen Tom Conrad, skriver Recode. Conrad anslöt till Snap för knappt två år sedan från Pandora och har varit högst involverad i de stora förändringar som appen genomgått.

Logan Paul återvänder efter skandalen
Influencern Logan Paul har hållit sig borta från Youtube i tre veckor efter den hårda kritiken mot den så kallade "självmordsvideon". I går återvände han med en ny video. Den här gången möter vi en nedtonad Logan Paul som väljer att prata om just självmordsprevention och psykisk ohälsa.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.