Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bekräftat: Bodil Ericsson Torp tar över Aller Media

Publicerad: 7 juni 2013, 09:05

Bodil Ericsson Torp.

Foto: Pressbild/Bonnier

Resumés avslöjande från i morse om att Bonnier AB:s HR- och kommunikationsdirektör Bodil Ericsson Torp blir ny vd för Aller Media bekräftas nu i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Bodil Ericsson TorpStefan OhlssonAller Media

– Vi  har genomfört en gedigen rekryteringsprocess för att hitta rätt vd till  vår verksamhet i Sverige. Det är med stor tillfredsställelse och glädje  jag kan meddela att valet nu fallit på Bodil Ericsson Torp, säger Aller  Medias styrelseordförande Katinka Aller, i pressmeddelandet.

– Bodil Ericsson Torp har en lång branscherfarenhet med gedigen kunskap  om de stora utmaningar som hela mediebranschen just nu genomgår. Hon är  dessutom en välmeriterad ledare, som står för de goda ledaregenskaper vi  eftersökt, fortsätter Katinka Aller.

Bodil Ericsson Torp är 45 år, civilekonom och innehar en MBA från universitet i Lugano, Schweiz.

Hon har varit verksam på en rad olika  befattningar inom Bonnierkoncernen under 15 år, varav åtta år som vd. De  senaste två åren har Bodil Ericsson Torp ingått i Bonnier AB:s  koncernledning.

Under åren 2004 - 2010 var hon vd för Bonnier  Responsmedier AB där tidningen Vi i Villa är huvudprodukten. Närmast  före tjänsten på Bonnier AB var hon vd för Workey AB. Bodil Ericsson  Torp har under en stor del av sin tid inom Bonnier i olika roller jobbat  operativt med försäljning.

–  Jag  är mycket glad över utnämningen och ser fram emot att tillsammans med  medarbetarna på Aller Media fortsätta att utveckla verksamheten utifrån  den unika position som företaget har på marknaden i dag. Aller Media har  en mycket stark produktportfölj, varumärken med en lång framgångsrik  historia och en trogen målgrupp i de flesta svenska hem. Det är med  ödmjukhet och stort engagemang som jag ser fram emot att fortsätta  utveckla verksamheten i en tid då mediebranschen är under stark  förändring. Den nya digitala utmaningen i kombination med Allers  kärnverksamhet ger en mängd spännande möjligheter.

–  Min passion för magasin och för medievärlden i stort gör den här  tjänsten till ett riktigt drömjobb, säger Bodil Ericsson Torp.

Bodil  Ericsson Torp tillträder som vd för Aller Media AB den 1 oktober 2013  och rapporterar till styrelsens ordförande Katinka Aller. Bodil Ericsson  Torp kommer att ingå i Aller Holdings Nordic Management Group.

Aller Media ger ut mer än 40 tidningar och driver flertalet  framgångsrika webbplatser. Förlaget har redaktioner i Stockholm, Helsingborg,  Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Helsingborg. Aller Media  omsatte 1,6 miljarder 2012 och har drygt 550 anställda.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.