Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bekräftat: Han tar över Sydsvenskan

Publicerad: 11 maj 2011, 08:14

I går avslöjade Resume.se att Johan Ståhl avgår som vd för Bonnier-ägda Sydsvenskan. Nu är det bekräftat att Lars Dahmén, senast vd för IDG, blir Ståhls efterträdare. Personalen på Sydsvenskan informerades i morse.


Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskanJohan Ståhl

Lars Dahmén. Foto: Resumé.

När Resume.se nådde Lars Dahmén i går berättade han att han sagt upp sig från IDG.

– Det är med sorg och kluvet hjärta jag lämnar IDG efter 24 år. Mer än så kan jag inte bekräfta. Det får de på andra sidan av det här göra i så fall, sa han.

Men nu är det officiellt att han tar över vd-posten på Sydsvenskan efter Johan Ståhl. Information gick ut till personalen på Sydsvenskan i morse.

Lars Dahmén tillträder som vd för SDS-koncernen den 1    oktober

– Även om jag som vd har det övergripande ansvaret för alla delar i koncernen    så ska jag inte att lägga mig i det journalistiska arbetet. Mitt ansvar är    de övergripande frågorna och att skapa ett företag som på alla plan    levererar det både medarbetare, läsare, kunder och ägare kräver, säger han    till Sydsvenskan.

Johan Ståhl var vd för Sydsvenskan i fyra år. Under sitt första år som vd gjorde tidningen över 100 miljoner i vinst, men resultaten har sedan dess vänts i förlust.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.