fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bekräftat: Krönlein tar över GP

Publicerad: 20 juni 2012, 06:52

GT kunde nyligen berätta att Göteborgs-Postens redaktionschef Cecilia Krönlein tar över som ny chefredaktör. Källorna byggde på bekantas bekanta. Nu bekräftar G-P att styrelsen har utsett Cecilia Krönlein till ansvarig utgivare och chefredaktör. Hon tar även plats i G-P:s styrelse.

Ämnen i artikeln:

Tomas BrunegårdCecilia Krönlein

KB

Karl-Johan Byttner


Cecilia Krönlein tillträder som ny chefredaktör för Göteborgs-Posten  den 10 september.

Hon kommer närmast från en roll som redaktionschef på  tidningen:
– Cecilia har en gedigen publicistisk bakgrund med bred  erfarenhet av nyhets- och lokaljournalistik. Hon är väl förtrogen med  de utmaningar som Göteborgs-Posten och branschen står inför, och är rätt  person att leda det redaktionella arbetet i en tid med hög  förändringstakt, säger Tomas Brunegård, styrelseordförande för GP i en  kommentar.

– GP har en fantastisk position i Göteborg och  Västsverige. Jag är verkligen glad att jag fått förtroendet att  tillsammans med mina medarbetare utveckla GP:s nyhetsarbete och  redaktionella innehåll, säger Cecilia Krönlein i en kommentar.

GT kunde i förra veckan berätta att Tomas Brunegård avgår som vd för Stampen-gruppen. Resume.se fick uppgifterna bekräftade av Tomas Brunegård.

Precis som i Cecilia Krönleins fall byggde källorna på bekantas bekanta.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev